Breder assortiment en nieuwe marketing zet formule beter op de kaart

OOSTZAAN – De herpositionering van de Aziatische fast service formule WOK& naar het nieuwe foodconcept JAMe, werpt na twee maanden zijn vruchten af. Onder het motto ‘The healthiest taste on earth’ serveert JAMe in haar vestigingen gerechten uit de wereldkeuken. Deze zijn gezond, natuurlijk en daarnaast is er een groot aanbod van vegetarische en veganistische producten. Na deze succesvolle doorstart is franchisegever Mie Like Franchise klaar voor verdere groei. Zij zoekt daarom nieuwe franchisenemers en locaties.

De beslissing om WOK& om te bouwen, heeft goed uitgepakt. Zo laat Wim Markwat, initiatiefnemer van JAMe van franchisegever Mie Like Franchise weten. “We hebben geleerd van onze fouten van de naamkeuze en de marketing. Door een goede analyse te maken, niet te wanhopen en overtuigd te zijn van de kern van ons concept, is de ombouw een succes. Nu komen niet alleen de bewust levende studenten naar ons toe. De bezoekers van grote fastfoodketens weten ons langzaam maar zeker te ontdekken. De jongvolwassenen die bewust gezond eten en leven, zijn onze primaire doelgroep. Daarbij hoort een paar keer week vegetarisch en veganistisch eten.”

Werelds en voor elke geloofsovertuiging
Gezond en eerlijk eten is een van de pijlers van de foodformule. “We serveren de gezondste smaak van de wereld. Iedereen met elke (geloofs)overtuiging, kan bij ons terecht. Van halal tot veganist.” Naast noodles, poké bowls en salades is het assortiment verbreed met verschillende soorten burgers waaronder de fallafelburger, vegaburgers en allerlei bites. “We merken dat dit in de smaak valt bij onze gasten.”

Wokken is en blijft het uitgangspunt. Daarnaast is JAMe uniek in de transparante manier waarop medewerkers de gerechten bereiden. Dit doen ze in pannen met verschillende kleuren stelen, welke corresponderen met een productgroep. Dit geeft de gast de zekerheid dat zijn product zonder kruisbesmetting met andere producten wordt bereid.

Naast de verbreding van het assortiment zijn de winkels allemaal gerestyled. Ze hebben nu een herkenbare winkelinrichting. Bij de counters is hetzelfde tegeltableau te zien. Verder voeren de warme kleuren oranjegeel en zachtgroen de boventoon in de trendy maar sfeervolle stores.

JAMe als inspirator
Samen met een reclame – en communicatiebureau is een marketingaanpak ontwikkeld. Vanuit een duidelijke analyse en opdracht is JAMe ontstaan. JAMe is als wereldburger de inspirator voor een bewuste levensstijl ten aanzien van klimaat, milieu, op sociaal gebieden. Gezonde, smaakvolle producten passen daarbij. JAMe vertelt zijn verhaal via het menuboekje, op de wanden in de winkels en in social media. “Het is nu een stuk duidelijker en persoonlijker volgens onze gasten”, vertelt een van de franchisenemers.

De succesvolle herstart is niet onopgemerkt gebleven. Franchisegever Mie Like Franchise is daarom op zoek naar nieuwe, geschikte locaties en Franchisenemers. Voor een nieuwe locatie op een hot spot, een van de gewildste plekken in Nederland, zijn we op zoek naar een topondernemer die zich voor 100 % gaat inzetten voor deze vestiging.

Over JAMe
In 2017 ging de gezonde Aziatische fast service formule WOK& van start. Het concept richtte zich op jonge mensen met een gezonde levensstijl die een verantwoorde maaltijd voor een betaalbare prijs wensen. In mei 2019 maakte WOK& een doorstart als JAMe.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *